Een wolf op camping Bakkum met Gijs van der Hammen & Hanneke Siemensma – 14 juli in Salon Bohemien

Op de avond van zaterdag 14 juli schuiven De Verhalendames in Salon Bohemien aan bij niet één, niet twee, maar wel drie vertellers. Gijs van der Hammen & Hanneke Siemensma spreken over hun samenwerking bij het maken van hun nieuwe boek Kleine Wijze Wolf. Je vindt ons om 18.15 uur bij de verhalencaravan. Wie als derde aanschuift vertellen we je morgen!

Gijs van der Hammen (1974) studeerde Nederlandse letterkunde. Hij schrijft verhalen en gedichten voor kinderen. Zijn werk werd gepubliceerd bij o.a. Averbode, Plint, Querido en Noordhoff. Zijn gedicht ‘Wie heeft hier met verf lopen smijten?’ was het titelgedicht voor de derde editie van Querido’s Poëziespektakel. Verder houdt Gijs zich bezig met online communicatie en maakt hij prentenboekapps.

Hanneke Siemensma (1978) studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde zij een opleiding Autonome Beeldende Kunst. Momenteel werkt is zij werkzaam als freelance illustrator en redacteur. In 2014 verscheen haar eerste prentenboek, Snip (met tekst van Claudia Lagermann), dat inmiddels werd verkocht in het Duits, Frans en Chinees.

Ver weg, achter de bergen, woont een kleine wolf. Hij leest dikke boeken, ontdekt nieuwe sterren en kent alle kruiden. Omdat hij zo veel weet, noemt iedereen hem Kleine wijze wolf.

Op een dag komt er een kraai langs met een briefje om zijn nek. De koning is ziek en alleen de wolf kan hem beter maken!

Kleine wijze wolf heeft eigenlijk geen tijd – hij moet nog heel veel dikke boeken lezen – maar hij besluit toch op weg te gaan.

Lovende recensies Kleine wijze wolf:

Gijs & Hanneke.png

Gepubliceerd door verhalendames

Verhalendames Daisy, Fransje en Joni organiseren ontmoetingen met schrijvers, dichters en andere vertellers. Zij doen dit het liefst op onverwachte locaties met een huiselijke sfeer. Hun motto: “mooie woorden vind je overal”. Voor hulp bij het zoeken, kun je nu bij de verhalendames terecht. Niet alleen stellen ze je voor aan schrijvers van allerlei soorten teksten, ze helpen je ook bij het vertellen van je eigen verhaal, en zijn te boeken voor interviews, workshops, performances en meer. De Verhalendames zijn te volgen op en te benaderen via verhalendames@gmail.com, www.verhalendames.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

%d bloggers liken dit: