Ik wou het helemaal zeggen

14 februari staat voor de deur en hoewel ook de Verhalendames Valentijnsdag een belachelijk commercieel concept vinden, houden we onze brievenbus extra in de gaten. Jullie ook? Of overweeg je zelf iets op te sturen, maar weet je de juiste woorden niet te vinden. In dat geval: geen paniek.

Allereerst: het overkomt de besten. ‘Ik wou het helemaal zeggen – Maar ik kan het toch niet zeggen,’ dichtte Herman Gorter bijvoorbeeld in ‘Zie je, ik hou van je’, een van de meest bekende liefdesgedichten uit de geschiedenis van de Nederlandse literatuur.

En bovendien: wij kunnen je helpen. Op zaterdag 10 februari aanstaande tussen 14.00 en 17.00 uur zitten Isa, Stella en Mattijs namens de Verhalendames bij Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem om persoonlijke gedichten op maat te maken. Je schuift bij een van de dichters aan, vertelt je verhaal, beschrijft de aanbedene (dit kan ook een huisdier of familielid zijn) en tien minuten later hangt er een vers gedicht voor je aan de waslijn. Tot zaterdag!

Gedicht geïnspireerd op Kopland voor twee bruidsgasten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: