Ik wou het helemaal zeggen

14 februari staat voor de deur en hoewel ook de Verhalendames Valentijnsdag een belachelijk commercieel concept vinden, houden we onze brievenbus extra in de gaten. Jullie ook? Of overweeg je zelf iets op te sturen, maar weet je de juiste woorden niet te vinden. In dat geval: geen paniek.

Allereerst: het overkomt de besten. ‘Ik wou het helemaal zeggen – Maar ik kan het toch niet zeggen,’ dichtte Herman Gorter bijvoorbeeld in ‘Zie je, ik hou van je’, een van de meest bekende liefdesgedichten uit de geschiedenis van de Nederlandse literatuur.

En bovendien: wij kunnen je helpen. Op zaterdag 10 februari aanstaande tussen 14.00 en 17.00 uur zitten Isa, Stella en Mattijs namens de Verhalendames bij Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem om persoonlijke gedichten op maat te maken. Je schuift bij een van de dichters aan, vertelt je verhaal, beschrijft de aanbedene (dit kan ook een huisdier of familielid zijn) en tien minuten later hangt er een vers gedicht voor je aan de waslijn. Tot zaterdag!

Gedicht geïnspireerd op Kopland voor twee bruidsgasten

Gepubliceerd door verhalendames

Verhalendames Daisy, Fransje en Joni organiseren ontmoetingen met schrijvers, dichters en andere vertellers. Zij doen dit het liefst op onverwachte locaties met een huiselijke sfeer. Hun motto: “mooie woorden vind je overal”. Voor hulp bij het zoeken, kun je nu bij de verhalendames terecht. Niet alleen stellen ze je voor aan schrijvers van allerlei soorten teksten, ze helpen je ook bij het vertellen van je eigen verhaal, en zijn te boeken voor interviews, workshops, performances en meer. De Verhalendames zijn te volgen op en te benaderen via verhalendames@gmail.com, www.verhalendames.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

%d bloggers liken dit: