De geluiden van de stilte (een dankwoord en drie tips)

Op Kennemer Duincamping Bakkum is het stil in theater de Pan: Festival Bakkum Vertelt 2017 zit erop. In de kleine caravan, waar wij ons programma Club Tropicana presenteerden, ligt nog hier en daar een rietje met een flamingo. Zelf zitten we thuis, bakken pannenkoeken om in de foodtrucksfeer te blijven en schenken een glas sangria in. Tijd om de foto’s te bekijken en een aantal mensen te bedanken.

Allereerst het geweldige team van Camping Bakkum: Marieke, Alexander, Daan en Frank. Het is ontzettend fijn om met jullie samen te werken! Daarnaast Oerknal Producties en Stella van Lieshout voor de uitnodiging om weer te komen optreden. Mede dankzij jullie riepen we een jaar geleden De Verhalendames in het leven en inmiddels hebben we duizend-en-één plannen voor nieuwe projecten en zelfs een vast publiek! Hulde aan de trouwe bezoekers die speciaal voor ons programma naar Bakkum kwamen en hulde ook aan Heleen Vink die een geweldig groot stuk aan Club Tropicana wijdde in het NHD.

Vervolgens bedanken we onze dichters op maat: dit keer waren dat Sanne van Aalderen, Isa van Klaveren, Willem Tesselaar, Demi Baltus en Mattijs Reinen. Ook Verhalendame Fransje Boot kroop achter de typemachine om wie dat maar wilde van een uniek en persoonlijk gedicht op bestelling te voorzien.

En tenslotte natuurlijk een diepe buiging voor alledrie de mooie mannen die zo open hebben verteld over hun werk: Flo(or) de Goede, Tom Hofland en Youri Lentjes. Heb je de gesprekken gemist? Geen nood. We geven hier van elke kunstenaar een tip. Bezoek vooral ook hun websites om op de hoogte te blijven en inspiratie op te doen!

Flo / doyouknowflo.nl

Sommige mensen schrijven omdat het hen helpt begrijpen wat in hen omgaat. Voor Flo werkt tekenen hetzelfde. Sinds 2002 maakt hij vrijwel dagelijks een strip: de ideale manier om dingen te verwerken. En als er hele grote dingen verwerkt moeten worden? Dan maak je daar een graphic novel van! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Wij houden het bij het lezen van Flo’s werk. Herkenning helpt ook al een heleboel.

Tom / tomhofland.nl

Werk je voor jezelf of kun je van huis werken? Sta dan evengoed vroeg op en verschijn aangekleed aan je werktafel, is het advies van Tom. ‘Schrijven in je badjas geeft gewoon niet het gevoel dat je echt iets gedaan hebt.’ En hoe zit het dan met zijn plannen om in een hangmat aan zijn tweede roman te werken? ‘Schrijven in je zwembroek is iets heel anders dan schrijven in je badjas.’ Gelukkig maar.

Youri / yourilentjes.com

Een gepassioneerde Zuid-Amerikaanse muziekleraar adviseerde Youri om naar de stilte te luisteren. Eerst begreep hij niet goed wat zijn docent bedoelde, maar na een tijdje begon hij in plaats van ‘niets’ vogels te horen, en treinen en ritmes. Kleine waarschuwing: wanneer je deze geluiden eenmaal hoort, kom je er niet zo makkelijk meer vanaf!

Heb je ook tips? Dan horen we graag van je. We zijn op zondag 17 september te vinden op Beverwijk Uit de Kunst. Voor nu wensen we jullie allemaal een hele mooie zomer vol prachtige verhalen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: