Club Tropicana – Tom Hofland

Mooie woorden vind je overal” – Hofland en de hangmat

Klassiek met de vlotheid van hedendaags proza,’ schreef de Groene Amsterdammer, ‘Hofland weet de lezer mee te slepen.‘ En NRC Handelsblad roemde Lyssa als ‘een geslaagde ode aan de grote Russische schrijvers’.

Grote Russische schrijvers, daar houden verhalendames van. En van aantrekkelijke Nederlandse debutanten ook. Bij het voorbereiden van ons programma op Bakkum Vertelt! prijkte de naam Tom Hofland dan ook hoog op ons lijstje. We lazen Lyssa in één ruk uit en zetten een streep onder zijn naam. Vervolgens zagen we Tom tijdens het International Literature Festival in Utrecht een C.C.S. Crone Stipendium in de wacht slepen. Officieel een beloftevolle schrijver dus. Eentje die bovendien in een hangmat op een tropisch eiland aan zijn nieuwe boek wilde gaan werken. Club Tropicana. We zetten een uitroepteken achter zijn naam. Een nieuw boek dat hij zou baseren op de Metamorphosen van Ovidius. We tekenden er een hartje bij.

En wat een feest: vrijdag 14 juli komt Tom Hofland van 18.15 – 19.00 uur bij ons vertellen over zijn werk als schrijver en programmamaker. We leggen de hangmat en de cocktailshaker vast klaar. Wil je alvast wat meer weten over Tom en zijn werk? Kijk dan op www.tomhofland.nl.  

PS: heb je al vakantie? Ga dan snel naar de boekhandel om een exemplaar van Lyssa te halen! De roman speelt zich af in 1877, in Mestopes. Op zomerverlof in de grote stad ontmoet de jonge officier Gaspar Szabó de intrigerende Lyssa Boktani. Als vrouw van een rijke intellectueel introduceert zij hem in de hogere kringen van de Mestopische elite. Gaspar droomt ervan haar weg te kapen van haar man Viktor, een schuwe mensenhater. Intussen broeit er in de zonnige straten van Mestopes een ziekte die van mensen beesten maakt. Een reeks ongelukken zorgt ervoor dat Gaspar de mysterieuze Viktor Boktani daadwerkelijk ontmoet en de zomer in het teken komt te staan van de grote drie: liefde, vriendschap en de dood.

Gepubliceerd door verhalendames

Verhalendames Daisy, Fransje en Joni organiseren ontmoetingen met schrijvers, dichters en andere vertellers. Zij doen dit het liefst op onverwachte locaties met een huiselijke sfeer. Hun motto: “mooie woorden vind je overal”. Voor hulp bij het zoeken, kun je nu bij de verhalendames terecht. Niet alleen stellen ze je voor aan schrijvers van allerlei soorten teksten, ze helpen je ook bij het vertellen van je eigen verhaal, en zijn te boeken voor interviews, workshops, performances en meer. De Verhalendames zijn te volgen op en te benaderen via verhalendames@gmail.com, www.verhalendames.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

%d bloggers liken dit: