Club Tropicana – Tom Hofland

Mooie woorden vind je overal” – Hofland en de hangmat

Klassiek met de vlotheid van hedendaags proza,’ schreef de Groene Amsterdammer, ‘Hofland weet de lezer mee te slepen.‘ En NRC Handelsblad roemde Lyssa als ‘een geslaagde ode aan de grote Russische schrijvers’.

Grote Russische schrijvers, daar houden verhalendames van. En van aantrekkelijke Nederlandse debutanten ook. Bij het voorbereiden van ons programma op Bakkum Vertelt! prijkte de naam Tom Hofland dan ook hoog op ons lijstje. We lazen Lyssa in één ruk uit en zetten een streep onder zijn naam. Vervolgens zagen we Tom tijdens het International Literature Festival in Utrecht een C.C.S. Crone Stipendium in de wacht slepen. Officieel een beloftevolle schrijver dus. Eentje die bovendien in een hangmat op een tropisch eiland aan zijn nieuwe boek wilde gaan werken. Club Tropicana. We zetten een uitroepteken achter zijn naam. Een nieuw boek dat hij zou baseren op de Metamorphosen van Ovidius. We tekenden er een hartje bij.

En wat een feest: vrijdag 14 juli komt Tom Hofland van 18.15 – 19.00 uur bij ons vertellen over zijn werk als schrijver en programmamaker. We leggen de hangmat en de cocktailshaker vast klaar. Wil je alvast wat meer weten over Tom en zijn werk? Kijk dan op www.tomhofland.nl.  

PS: heb je al vakantie? Ga dan snel naar de boekhandel om een exemplaar van Lyssa te halen! De roman speelt zich af in 1877, in Mestopes. Op zomerverlof in de grote stad ontmoet de jonge officier Gaspar Szabó de intrigerende Lyssa Boktani. Als vrouw van een rijke intellectueel introduceert zij hem in de hogere kringen van de Mestopische elite. Gaspar droomt ervan haar weg te kapen van haar man Viktor, een schuwe mensenhater. Intussen broeit er in de zonnige straten van Mestopes een ziekte die van mensen beesten maakt. Een reeks ongelukken zorgt ervoor dat Gaspar de mysterieuze Viktor Boktani daadwerkelijk ontmoet en de zomer in het teken komt te staan van de grote drie: liefde, vriendschap en de dood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: