De rode zwaan kerntitel in Kinderboekenweek 2016

In augustus interviewden de Verhalendames Sjoerd Kuyper tijdens Bakkum Vertelt! op Camping Bakkum, onder andere over een van zijn meest geliefde en bekende boeken De rode zwaan.

Het boek is een van de kerntitels in de Kinderboekenweek 2016, wat inhoudt dat het centraal staat in het lesmateriaal dat het CPNB aanbiedt aan scholen.

Kinderboekenweek 2016 is vandaag, 5 oktober, gestart en loopt tot en met 16 oktober. Opa’s en oma’s staan centraal tijdens deze Kinderboekenweek. En daar past De rode zwaan perfect tussen!

rzwaan

De rode zwaan – Jakob gaat zijn grootvader in de herfstvakantie helpen met het opknappen van zijn huis. ’s Avonds vertelt opa hem spannende verhalen. Tot hij op een ochtend een ongeluk krijgt: hij glijdt van het dak en haalt zijn hand en zijn been open. Ziek en koortsig belandt grootvader in bed. Van een oude vrouw hoort Jakob dat zijn grootvader alleen kan genezen wanneer de rode houten zwaan die hij als jongen kwijtraakte, wordt teruggevonden. Jakob gaat op zoek in het bos waarover zijn opa hem vertelde en belandt in een fantastische wereld van bloedstollend avontuur. Al opa’s verhalen blijken waar te zijn.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: